Görbicz Anita KEISER-en edz a visszatérésre

NYOLC HÉTTEL AZUTÁN, HOGY ÉLETET ADOTT KISFIÁNAK, BOLDIZSÁRNAK – MEGKEZDTE AZ EDZÉSEKET GÖRBICZ ANITA, AZ AUDI-ETO JÁTÉKOSA

Lassan két hete, hogy újra edz Görbicz Anita. Úgy érzi, a rövid idő alatt is jobb formába került, s bár nem kapkodja el a visszatérést, nem tartja lehetetlennek, hogy a BL-selejtezőn már ott lesz a csapatban.

Egyelőre önállóan edz a világklasszis irányító. A munkáját Tassy Áron, a First Mozgásstúdió szakmai vezetője irányítja.

"A legfontosabb, hogy a dinamikát és a magabiztosságot visszanyerje. Most elsősorban állóképességben kell sokat javulnia."

Nagyon jó újra edzeni, s szerencsére napról napra könnyebben mennek a gyakorlatok – kezdte Görbicz Anita. Bár nagyon élveztem a terhességet, s az anyaszerep is csodálatos, de azért már hiányzott ez a fajta mozgás. A legfontosabb, hogy fokozatosan terheljem magamat, semmit nem szeretnék elkapkodni. Most az hiányzik a legkevésbé, hogy megsérüljek. 

Azért csak kiesett egy év. A mozdulatok megvannak, ˝beleégtek˝ már az agyamba, de ennek elő kell jönnie majd meccsszituációkban.
A tervem az, hogy szeptember legelejére olyan állapotban legyek, hogy be tudjak kapcsolódni a csapat munkájába. Nem kizárt, hogy már a jövő héten lemegyek a lányokhoz, igaz, egyelőre még egyéni labdás edzésen vennék csak részt Danyi Gábor másodedzővel” – fogalmazott a játékos, aki szíve szerint a BL-selejtezőn már játszana.
Még több mint egy hónap van addig, és mindenről úgyis Ambros Martín dönt, de én szeretném, ha fejtörést jelentene neki a beállításom. Azt is hozzáteszem, ha én nem érzem úgy, hogy játékra kész vagyok, akkor magam mondom azt, hogy még nincs itt a visszatérés ideje – folytatta Görbicz Anita.

Tassy Áron nagyon elégedett Anita munkájával, de ez nem meglepetés a szakember számára.

"Ismertem Anitát, a feleségem, a sógornőm, az ő férje egyaránt kézilabdás. A sógornőm csapattársa is volt jó pár évvel ezelőtt. Ami az eddig eltelt időszak alapján látszik, hogy elsősorban állóképességben kell sokat javulnia, emellett nagy hangsúlyt fektetünk az erőfokozásra és a stabilizációra, hogy a fordulásokat, felugrásokat magabiztosan, s ami a legfontosabb, sérülésmentesen tudja végrehajtani. Anita nagyon jó szellemű, jól össze tudunk dolgozni.

A szeptemberi határidő eléggé a nyakunkon van, azaz nincs sok időnk, de fokozatosan lehet csak terhelni a játékost. Az első héten még csak három edzés volt, ezen a héten naponta egyszer edzünk, két hét múlva viszont már napi két tréninget szeretnék beütemezni.

Anita nagyon jó szellemű, jól össze tudunk dolgozni. Egyrészt ez nagy felelősség a számomra, ugyanakkor kihívás is. Bízom benne, hogy hozzásegítem a zökkenőmentes visszatéréshez” – mondta Tassy Áron.

Forrás: www.kisalföld.hu, fotó: Csonka Tamás, Wikipedia