Így alakítsd jövő-biztossá a személyi edző vállalkozásodat!

VAN VALAMI KÖZÖS ÉRTÉK A SZEMÉLYI EDZŐKBEN. ENERGIKUSAK, FEGYELMEZETTEK, ÉS KÉSZEN ÁLLNAK ARRA, HOGY MEGOSSZÁK SAJÁT TUDÁSUKAT

Ezekkel az értékekkel gyakran egy teljes listányi ügyfelet szereznek maguknak. Ami nem rossz, kivéve, hogy kevés indíték és idő marad vállalkozásuk további fejlesztésének lépéseit megtervezni.

Az új ügyfelek bevonzásának és korábbi ügyfelek megtartásának egyik legegyszerűbb útja magában foglalja a coaching minőségi aspektusára figyelést. 

Itt van három tipp, tedd magadévá ezeket a finom készségeket és általuk tedd hatékonyabbá, fogékonyabbá és eredményesebbé a vállalkozásod működését.

ALAKÍTS KÖZÖSSÉGET KISCSOPORTOS EDZÉSEKKEL

Az egy fős személyi edzések nem fognak eltűnni, de az edzőknek a tapasztalataikat kellene eladniuk, és nem az idejüket, azzal hogy kiscsoportos edzéseket kínálnak. Üzleti szempontból a kis csoportoknak több értelme van. 

Egy személy esetében csak egy főre van bevétel, ennek emelése gondot okozhat. Egy kisebb csoportban adódhat lehetőség arra, hogy személyenként kevesebbet kérj, mégis összességében többet keress a csoporton, miközben minden emberre személyesen figyelsz, mondja Stefan Underwood, EXOS igazgató.

A pénzen túl az egyszemélyes edzések határt szabnak az ügyfél energiájának és lelkesedésének is. 

Az egyformaság bélyeget nyomhat a foglalkozásokra és így nehezebb eredményeket elérni. 

Természeténél fogva az ember társas lény, ezért az edzés is jobban megy másokkal együtt. “Sokan egy kis csoport részeként a kötődés tükrében adunk válaszokat, ami erősíti a változás iránti elszántságunkat.” mondja Roy Sugarman, Ph.D., idegtudományi igazgató, EXOS.

Az eredmények nem automatikusan jönnek. A csoportnak megfelelő összetételűnek kell lennie: olyan emberek jöjjenek össze, akik kedvelik egymást, vagy pozitívan tekintenek egymásra. 

Sugarman szerint, az emberek mindenképpen példaképet keresnek. Amellett, hogy jobb eredményeket lehet így elérni, a kis csoportok vonzóak is.

FELÉPÍTENÉD CSOPORTOS KERÉKPÁR EDZÉSED ÜGYFÉLKÖRÉT?

KÍNÁLJ FEL AJÁNLÁSI KEDVEZMÉNYT AZOKNAK, AKI ELHOZZÁK A BARÁTJUKAT AZ EDZÉSRE

A tökéletes csoport kialakítása nem egy egzakt tudomány, de amíg csak néhány emberrel számolhat, az edzőnek a közösségformáló szerepben is helyt kell állnia. 

Itt kaphat kiemelt szerepet az, ami a személyes edzéseken történik. Egy 30 perces bevezető foglalkozás során az edző megalapozza az összhangot a vendéggel, és feltérképezi a fittségi állapotát is. 

De hogyan válhat belőle közösségformáló? Az életkor egy jó első szűrő lehet. 

Ezt követik a célok, a funkcionális mozgás, és néhány kevéssé mérhető tulajdonság, mint a vágyak és a kémia.

Az ügyfelek gyakran meghívják barátaikat, hogy jöjjenek el ők is a foglalkozásra. Ez egyben vállalkozásod számára az ügyfélszerzés legkönnyebb módja. 

Az ilyenkor kínált közvetítői kedvezmény egy hatékony támogató eszköz is lehet. Emellett hozzájárul egy jó csoportdinamika kialakulásához. 

Az exkluzivitás egy újabb vonzó aspektus, de meg is különböztet. Van egy energetikai és egy jó szórakozás tényező is. Ezek képesek arra, hogy olyan embereket is bevonzzanak, akik egyébként semmi ilyent nem terveztek. Csak, mert “ennek részesei akarnak lenni” mondja Underwood.

A csoportos edzésekben energia van és szórakozás, ami újabb ügyfeleket vonzhat be.

ALKALMAZZ ÜGYFÉLKÖZPONTÚ MEGKÖZELÍTÉST!

Az edzőknek iránymutatást és visszajelzést kell adniuk, de néha elkövetik azt a hibát, hogy túl sokat beszélnek. 

Csoportos vagy személyes edzés során két dolgot hajlamosak elfelejteni a motivációval kapcsolatban: az emberek szeretik érezni a saját teljesítményüket, és szeretik érezni, hogy van választási lehetőségük az edzés során, mondja Underwood.

Az edzőnek megvan a tapasztalata. A kihívás az, hogy megtalálja a módot arra, hogy az edzőközpontú megközelítést háttérbe küldje. A trükk ennyire egyszerű lehet: “Miért nem próbálod meg a lábadat ide tenni?” ahelyett hogy egy hosszú értekezést folytatnának a kinetikus lánc robbanékonyságának részletezésével. 

Az emberek információ befogadása véges. Az egyszerűségen túl próbálj meg inkább bölcs vezetőként, és nem egy hajcsárként viselkedni. 

Válassz ki néhány lehetőséget, és bízd a vendégre, döntse el, melyik gyakorlatot szeretné elvégezni. Iktass be egy játékot minden 15 percben. Minden szórakoztató tevékenység – elkapni egy labdát – enyhíti a kiképzőtábor jelleget és valamilyen szinten kiegyenlíti az edző-ügyfél kapcsolatot.

Amikor csoportos edzést tartasz egy megosztott térben, tudasd az egyéni vendégekkel, mennyi ideig tart a foglalkozás.

A KIHÍVÁS AZ, HOGY MEGTALÁLD A MÓDOT ARRA, HOGY KISZORÍTSD AZ EDZŐKÖZPONTÚ MEGKÖZELÍTÉST. AZ EGYSZERŰSÉGEN TÚL, PRÓBÁLJ INKÁBB VEZETŐKÉNT ÉS NEM EGY HAJCSÁRKÉNT VISELKEDNI

Mindig figyelj arra, hogy mi az oka annak, hogy egy ügyfél feladja. Ha rendszeresen grimasz vagy megjegyzések kísérnek egy bizonyos gyakorlatot, csendben hagyd ki azt. 

Kérd fel a vendéget vagy csoportot, hogy segítsenek kiválasztani néhány gyakorlatot a következő körre. Ha így teszel, az ügyfelek egy magukénak érzik majd az edzést és olyan edzőnek látnak téged, aki rugalmas és együttműködő, mondja Sugarman.

VEZESS EMPÁTIÁVAL ÉS MEGBECSÜLÉSSEL!

Ideális esetben a teremnek külön területe van a személyes edzés és a kiscsoportos edzések számára. 

Ennek két előnye lehet, feliratkozásra csábítás és a harcok tompítása, amely az eszközökért folyik azokkal, akik egyénileg edzenek.

HA NEM ÁLL RENDELKEZÉSRE ILYEN TERÜLET AZ EDZŐNEK A TÖBBI VENDÉGHEZ EMPÁTIÁVAL KELL FORDULNIA, MONDJA UNDERWOOD.

Ennek egy egyszerű módja: köszönts mindenkit a nevén!

Jelentsd be, hogy egy személyes edzés vagy foglalkozás kezdődik, és azt is mondd meg, hogy meddig tart. 

A kapcsolódás emberekhez, akik nem csoportos edzés ügyfeleid, azt a hatást kelti bennük, hogy nagyra becsülöd őket, és még oda is vezethet, hogy kedvet kapnak a csoportos edzéshez csatlakozni.

Szeretnél még több stratégiát, amivel az ügyfeleidhez kapcsolódhatsz? 

Szerezz EXOS tanúsítványt fitnesz képesítésedhez!